tjek din bredbåndshastighed
19. oktober 2020

Tjek din mobil bredbåndsforbindelse

By Emilie

Tjek mobildækningen i dit område for at sikre dig, at du har den bedste mobil bredbåndsforbindelse og dækning til din mobiltelefon. Udbydere af mobilt bredbånd har varierende dækning forskellige steder i landet, og det kan svare sig at tjekke, hvordan din udbyder rent faktisk dækker dit område. Måske skal du skifte?

Research er påkrævet

Tilsvarende gælder det, at hvis du søger ny udbyder af mobilt bredbånd, bør du starte med at undersøge hvilke udbydere, der bedst dækker dit område. Det siger sig selv, at det ikke er interessant at oprette abonnement hos en udbyder, der ikke ikke dækker det sted, hvor du bor. Du må lave lidt research: Tjek mobildækningen i dit område.

Udendørs signal er bedst

Et vigtigt fingerpeg for kvaliteten af dækningen er, at man skal undersøge kvaliteten af dækningen ved udendørs brug af mobil enhed. Vær opmærksom på dette: Kvaliteten af dit signal er bedst, når du opholder dig udendørs, mens signalet inden for i bygninger kan blokeres af materialer som beton og glas.

Udgangspunkter for måling

Samtidig er det vigtigt, at du har en smartphone, der understøtter 4G. Desuden tager målingerne højde for, at du opholder dig i en vis afstand fra nærmeste mobilmast, at landskabet måske er fyldt med bakker, og desuden at der kan være en stor mængde anden trafik på forbindelsen.

Kvalitet af dækning for forskellige udbydere

Under hensyntagen til alt dette angives dækningsgraden for mobilt bredbånd fra forskellige udbydere over alt i Danmark. Du kan på denne måde skabe dig et overblik og få ret præcise oplysninger om dækningsgraden for de enkelt udbydere af mobilt bredbånd forskellige steder i landet. Tjek mobildækningen i dit område og vælg udbyder.

Få et hurtigt overblik her

Et oplagt sted at begynde er hos Bredbånd.nu. På dette site kan du få præcis information om dækningsgraden for enkelte udbydere af mobilt bredbånd, og selvom metoden ikke er 100% nøjagtig, så er der en ret sikker vej til godt overblik.

3 store operatører af mobilmaster

Systemet for mobilt bredbånd fungerer grundlæggende sådan, at det er tre store operatører, der ejer og driver masterne for mobilt bredbånd i Danmark.

  1. TDC
  2. 3
  3. Telia/Telenor

Disse tre/fire teleoperatører tilbyder hver især selv mobilt bredbånd til deres respektive kunder. Men samtidig udlejer de deres netværk til andre udbydere af mobilt bredbånd. Hvordan finder man så rundt blandt dem alle?

Udbydere af mobilt bredbånd hører til en af de tre store

Uanset om du vil oprette abonnement til mobilt bredbånd hos for eksempel Oister, Fullrate, Telmore eller CBB, ja så hører hver af dem til hos en af de tre store udbydere af mobilt netværk.

Du må derfor først undersøge hvilket netværk, en udbyder af mobilt bredbånd tilhører og derpå tjekke dækningsgraden hos denne operatør. Oister benytter for eksempel 3, Fullrate og Telmore bruger TDC, mens CBB høre til Telia/Telenor.